Sipoossa asuva Määtän perhe hankki uuden talon Kuusamo Hirsitaloilta. Sopiva pohjaratkaisu löytyi Kotikontu-mallista, mutta perhe halusi pieniä muutoksia malliin. Tontti sijaitsee meren äärellä, ja Kotikontu-malli sopi hienosti maisemaan.

– Malleja katseltiin ensin netistä, ja Kotikonnun pohjaratkaisu oli toimiva. Siitä lähdettiin työstämään ja tehtiin pieniä muutoksia, Marko Määttä kertoo.

– Erityisesti ihastuttiin isoihin ikkunoihin, sekä kahdessa kerroksessa oleviin terasseihin. Tämä on tosi avara ja valoisa malli, jatkaa Päivi Määttä.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Kuusi- vai mäntyhirsi?

Hirren materiaalin voi Kuusamo Hirsitaloilla valita kuusen ja männyn välillä. Marko kertoo päätyneensä mietinnän jälkeen mäntyyn, koska mänty on tiheämpisyistä ja jyhkeämmän tuntuista kuin kuusi. Hintaan valinnalla ei ollut merkitystä.

Kuusamo Hirsitalojen toimintaan Määtät kertovat yhteen ääneen olevansa erittäin tyytyväisiä. Myyjä oli ammattitaitoinen, ja kertoi hyvin selkokielisesti eri vaihtoehdoista. Malliin tehtävät muutokset otettiin vastaan ymmärtäväisesti.

Marko istuu olohuoneen kulmasohvalla. Olohuone on samaa tilaa keittiön kanssa.
Kuusamo Hirsitaloilla hirren puulajin voi valita vapaasti männyn tai kuusen väliltä ilman eri kustannuksia.

– He olivat hyvin kärsivällisiä ja joustavia. Välillä mietitytti miten he jaksavat, kun toistuvasti otimme yhteyttä, että voisiko tämä olla näin ja näin, Marko nauraa.

– Olimme lupakuvat jo tehneet, kun huomasimme että ikkunoihin tarvittiin vielä muutoksia. Halusimme olohuoneen jo valmiiksi isot ikkunat alas lattiaan saakka. Olimme tosi tyytyväisiä kun muutokset onnistuivat vielä vaikka työt olisi pitänyt jo tehtalla alkaa, Marko jatkaa.

Valkoinen, kaksikerroksinen, harjakattoinen hirsitalo. Pihalla vihertää nurmikko.

Määtät tykästyivät Kotikontu-malliin. Mallistomalliin tehtiin vielä arkkitehdin ja Kuusamo-myyjän kanssa muutoksia

Nopea pystytys

Hirsitaloon Määtät päätyivät mm. nopean pystytysajan ja valmiiden sisä- ja ulkopintojen takia. Lisäksi hirsitalossa on Määttien mielestä erittäin hyvä sisäilma.

– Hirrestä voi tulla mieleen semmoinen vanhan ajan pyöröhirsi, mutta tämmöinen nykyaikainen lamellihirsi on tosi tyylikäs ja linjakas. Mun mielestä hirsi talo sopii tosi hyvin kaupunkiin, Päivi pohtii.

Kaikki mistä oli sovittu, toimitettiin loppuun saakka. Kuusamo Hirsitalojen myyjän kautta saatu pystytyskontakti kruunasi Päivin mukaan koko projektin.

– Kun joku on kysynyt talotoimittajasta, niin olen sanonut että voin suositella Kuusamo Hirsitaloja 110-prosenttisesti. Siis miten voi toimia niin hyvin. Ihan oikeasti, suurimmat stressin aiheet tulivat vasta tässä loppusisustuksessa, kun itse rakennusvaihe oli niin stressitön, Päivi päättää.

Valkoinen olohuone on valoisa. Ylös asti aukeavassa tilassa on isot ikkunat, ikkunoiden luona on iso kulmasohva.
Kotikonnussa olohuoneessa on upea ylös asti avoin olohuone.
Kaksi pientä valkoista koiraa istuu nojatuolissa olohuoneessa.
Perheen koirat ovat myös viihtyneet uudessa kodissa.

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksista

Johanna ja Henkka ovat asuneet omassa hirsikodissaan nyt vuoden. He kertovat Vieraskynä-artikkelissa kokemuksistaan hirsitalossa asumisesta.

Victoria ja Kim asuvat Porvoossa Kuusamo Hirsitalojen toimittamassa omakotitalossa: ”Saimme kaiken sen mitä halusimmekin”.

Viola ja Stig viettävät eläkepäiviään Kuusamo Hirsitalojen Nuuna-malliston kodissaan. Lue myös, kuinka he ovat ihastuneet valoisaan kotiinsa.

Tutustu hirsikoteihin ja hirsimökkeihin virtuaalisesti

Virtuaaliset talo- ja mökkiesittelyt tuovat uudenlaisen mahdollisuuden tutustua jo valmistuneisiin ihaniin kohteisiin. Lähde nyt kierrokselle esimerkiksi näihin kohteisiin.

  • Ikisuosikki hirsihuvila Nuuna 87 hurmaa vuodesta toiseen. Tutustu nyt asiakkaan toiveiden mukaan muokattuun hirsihuvila Nuuna 87 -kohteeseen.
  • Villa Hiisi on asiakasmuunnos suositusta Hirsikoti Hiisi 173 – mallistamme. Tämä koti hurmaa valoisuudellaan ja ihanalla sisustuksellaan.

Tilaa maksuttomat esitteemme

Tutustu monipuoliseen mallistoomme ja ala suunnittelemaan omaa unelmiesi hirsikohdetta. Tilaa tai lataa nyt maksuttomat esitteemme.