Monipuolista julkista rakentamista

Kuusamo Hirsitalot on luotettava yhteistyökumppani myös julkisessa rakentamisessa. Toteutamme laadukkaasti vaativia ja suurempia rakennuskohteita asiakkaidemme tarpeisiin. Hirsi on materiaalina kestävä, ekologinen, terveellinen ja energiaa säästävä valinta, joten se sopiikin näin ollen erinomaisesti myös julkiseen rakentamiseen. Olemme totettaneet hirrestä monipuolisesti erilaisia ja eri kokoisia rakennuskohteita kuten Hirsihotelli Rento.

Tänä päivänä moni rakennuttaja haluaa rakennusprojektinsa olevan ekologisesti toteutettu. Valitsemalla rakennusmateriaaliksi hirren valitsee samalla pienemmän hiilijalanjäljen. Tänä päivänä rakennettu hirsirakennus voi olla pystyssä vielä 500 vuodenkin päästä!

Ekologisuus on tätä päivää

Meistä on ensiarvoisen tärkeää, että rakentaminen on mahdollisimman ekologista. Pidämme huolta, että toiminnassamme on huomioitu kestävän kehityksen periaatteet.

Faktoja hirren ekologisuudesta

  • Hirsiseinä sitoo hiiltä 10-kertaisesti verrattuna valmistuksen yhteydessä vapautuvaan määrään.
  • Hirren valmistuksen yhteydessä sivutuotteena syntyvät puru ja hake tuottavat enemmän energiaa kuin hirren valmistuksessa kuluu.
  • Hirsirakenteinen seinä vähentää lämmitys- ja viilennystarpeita – hirsi tasaa rakennuksen lämpötilaeroja.
  • Käytettävän puumateriaalin kestävyys on testattu Suomen ankarissa ilmasto-olosuhteissa, niin kuivuudessa, sateessa kuin talven pakkasissa.
  • Keskiverto suomalainen puinen omakotitalo sitoo puurakenteissaan noin 30 tonnia ilman hiilidioksidia – se vastaa yhden kuluttajan keskivertoautoilun yli 10 vuoden hiilidioksidipäästöjä.
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Referenssikohde Hirsihotelli Rento

Hirsihotelli Rennossa on 1360 neliötä. Koonsa puolesta se on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista hirsirakennuksista.

Hotellin rakennusmateriaaliksi valikoitui lamellihirsi, koska kohteessa haluttiin vaalia hirsirakennusperinteitä sekä toteuttaa rakentaminen mahdollisimman ekologisesti. Samalla taataan hotellin rakenneturvallisuus sekä terveellinen ja laadukas sisäilma.

Painumaton hirsi tuo uusia mahdollisuuksia suuriin kohteisiin

Kuusamo Hirsitalot on testannut painumatonta hirttä erilaisilla vaihtoehdoilla ja päätynyt rakenteeseen, joka toteutetaan jakamalla hirren painumaton osa kahteen kantopisteeseen.

LHX-painumattomalla hirrellä rakentaminen on yksinkertaisempaa ja myös nopeampaa, koska silloin hirsirakennukselle perinteisten painuntavarojen huomioiminen ja säätöjalkojen asennus jää kokonaan pois. Lue lisää painumattomasta hirrestä täältä.

Ota yhteyttä lähimpään Kuusamo-myyjääsi ja kysy lisää julkisesta rakentamisestamme! Tai pyydä myyjää ottamaan yhteyttä sinuun alla olevalla lomakkeella.

Yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö yritykseltä

    Kuusamo Hirsitalojen uutiskirjeestä saat ajankohtaista tietoa mm. hirsirakentamisesta, malleistamme sekä kampanjoistamme. Viestitilauksen jälkeen lähetämme sinulle sähköpostin, jonka avulla voit vahvistaa tilauksesi. Katso tietosuojaselosteemme.