Aitoa pohjoisen puuta

 

Viereisessä kartassa näet puunhankinta-alueemme, joka ulottuu molemmin puolin Napapiiriä. Tällä alueella kasvaa metsäasiantuntijoiden mielestä paras rakentamiseen soveltuva puuraaka-aine, jota Suomessa on saatavilla.

Hirsirakentajat arvostavat pohjoista puuta, koska siinä ydinpuun osuus, josta kestävä, lahoamaton hirsi kuuluu valmistaa, on poikkeuksellisen suuri. Samasta puusta valmistamme rakennustemme vahvat kattorakenteet.

Raaka-aineen tuotantoamme varten jalostaa ja toimittaa yhteistyökumppanimme, kuusamolainen perheyritys Pölkky Oy.

polkky-puunhankintakartta-210122-1080x1080px-01

Oikea raaka-aine oikeaan paikkaan

Jokainen sahoillemme tuleva tukki on yksilö. Tasaisen ja hyvän laadun edellytys on, että jalostettava raaka-aine laatuluokitellaan, ja hirsirakennuksen kuhunkin kohtaan valitaan siihen parhaiten sopiva puuraaka-aine.

Jotta hirsirakentamiseen sopivaa ja laadukasta raaka-ainetta olisi riittävästi saatavilla, hirsitalotuotanto edellyttää toimiakseen suuria raaka-ainemääriä. Kuusamo Hirsitalojen kasvun ja huippulaadun säilymisen on mahdollistanut raaka-ainetoimittajamme Pölkky Oy, joka käsittelee jokaisena työpäivänä keskimäärin 120 täysperärekkakuormallista sahatukkeja.