Aitoa pohjoisen puuta

Viereisessä kartassa näet puunhankinta-alueemme, joka ulottuu molemmin puolin Napapiiriä. Tällä alueella kasvaa metsäasiantuntijoiden mielestä paras rakentamiseen soveltuva puuraaka-aine, jota Suomessa on saatavilla.

Hirsirakentajat arvostavat pohjoista puuta, koska siinä ydinpuun osuus, josta kestävä, lahoamaton hirsi kuuluu valmistaa, on poikkeuksellisen suuri. Samasta puusta valmistamme rakennustemme vahvat kattorakenteet sekä suureksi osaksi seinä- ja kattopaneelit.

Raaka-aineen tuotantoamme varten jalostaa ja toimittaa yhteistyökumppanimme, kuusamolainen perheyritys Pölkky Oy – ensimmäinen suomalainen puunjalostusyritys, jolle myönnettiin kansainvälinen PEFC-sertifikaatti. Sertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on, että jalostuksessa käytetty puuraaka-aine on hankittu vain sertifioiduista metsistä ja että puun alkuperä voidaan milloin tahansa todentaa.

Oikea raaka-aine oikeaan paikkaan

Jokainen sahoillemme tuleva tukki on yksilö. Tasaisen ja hyvän laadun edellytys on, että jalostettava raaka-aine laatuluokitellaan, ja hirsirakennuksen kuhunkin kohtaan valitaan siihen parhaiten sopiva puuraaka-aine.

Jotta hirsirakentamiseen sopivaa ja laadukasta raaka-ainetta olisi riittävästi saatavilla, hirsitalotuotanto edellyttää toimiakseen suuria raaka-ainemääriä. Kuusamo Hirsitalojen kasvun ja huippulaadun säilymisen on mahdollistanut raaka-ainetoimittajamme Pölkky Oy, joka käsittelee jokaisena työpäivänä keskimäärin 120 täysperärekkakuormallista sahatukkeja.