Juuremme ovat Koillismaalta

Kuusamo Hirsitalojen perheyrityksen toiminnan juuret ovat Pohjois-Suomessa lähellä Napapiiriä. Pohjois-Kuusamossa Kitkajärven rannalla olevassa kotikylässään veljekset Simo ja Arto Orjasniemi aloittivat huvila- ja talovalmistuksen 1990-luvun alussa. Arto suunnitteli mallistoa ja teki kauppaa ja vanhempi veli Simo vastasi hirsien sorvaamisesta.

Yrittäjät tietävät mitä on tosi työnteko. Kiivaimpaan sesonkiaikaan alkukesästä yrityksen yhteensä neljä työntekijää teki töitä neljässä vuorossa – kaksi työntekijää työskenteli kerrallaan kuusi tuntia, jonka jälkeen oli kuuden tunnin lepovuoro. Sitten jälleen kuusi tuntia töitä ja perään saman verran lepoa – vuorokauden ympäri!

Veljesten tekemät laadukkaat ja kilpailukykyiset hirsirakennukset kävivät hyvin kaupaksi ja kysynnän edelleen kasvaessa vuoden 1997 loppupuolella mukaan astuivat paikallisen sahan, Pölkky Oy:n, omistajaveljekset Jouko ja Antti Virranniemi. Nämä kaksi veljesparia päättivät yhdistää osaamisensa ja Kuusamo Hirsitalot Oy sai alkunsa vuoden 1998 alkupuolella. Arto otti yrityksen ohjat käsiinsä toimitusjohtajana, Simo vastasi tuotannon pyörimisestä ja Virranniemen veljekset vaikuttivat yrityksen hallituksen puolella.

Kuusamo Hirsitalot tänään – Elämänlaatua Kuusamossa

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

 

25 vuoden kuluessa kahden miehen yrityksestä on kasvanut noin 50 henkeä työllistävä, luotettava ja vakavarainen hirsitalotoimija. Suomalaisen sisun ja päättäväisyyden avulla voimakkaasti kasvanut yritys on kaikkina aikoina ollut taloudeltaan vahva ja vakavarainen, yritys on tehnyt positiivisen tuloksen jokaisena toimintavuotenaan. Kuusamo Hirsitalot Oy:llä on AAA Gold -luottoluokitus.

Lue lisää yrityksemme taloustilanteesta.

Toiminta-ajatuksemme on tuottaa ihmisille elämän laatua.

Yritys jatkaa edelleen perheyrityksenä ja omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa. Arto Orjasniemi työskentelee toimitusjohtajana. Omistajat Simo Orjasniemi, Jouko Virranniemi, sekä sukupolven vaihdoksen myötä Petteri ja Tuomas Virranniemi, vaikuttavat hallitustyöskentelyssä. Virranniemet tuovat samalla mukaan osakas Pölkky Oy:n äänen.

Kuusamo Hirsitalot on työstänyt strategiaansa vuonna 2020 kirkastaen yrityksen toiminta-ajatuksen, tavoitteet sekä arvot. Toiminta-ajatuksemme on tuottaa ihmisille elämän laatua.

Tutustu toteuttamiimme kohteisiin