Kuusamo Hirsitalojen mallit muuntautuvat toiveidesi mukaan

Kuusamo Hirsitalot on yli 25 vuoden aikana toimittanut tuhansia hirsitaloja, hirsimökkejä ja muita hirsirakennuksia, joita kaikkia yhdistävät yksilöllisyys, laatu sekä materiaalina käytettävä pohjoisen puu.

Jokaisella hirsirakennuksella on oma tarinansa. Rakentajien elämäntilanteet ja tarpeet vaihtelevat paljon, kuten tontit, rakentamiseen käytettävä budjetti ja mieltymykset – siksi muokkaamme hirsitalomallimme ja hirsimökkimallimme toiveidesi mukaan.

Yksilölliset hirsirakennukset voidaan tehdä mallistomalleja muuntelemalla. Mallistossa on muun muassa yli 80 hirsitalopakettia, joista osasta löytyy myös valmiita muunnoksia. Lähin Kuusamo-myyjäsi osaa auttaa juuri sinulle sopivan yksilöllisen hirsitalon tai loma-asunnon suunnittelussa ja rakentamisessa.

Voimme suunnitella myös täysin yksilöllisen hirsirakennuksen omien suunnitelmiesi tai arkkitehtisuunnitelmien pohjalta.

Kuusamo Hirsitalojen yksilöllisyys ja muunneltavuus ovatkin omaa luokkaansa, sillä kahta täysin samanlaista hirsirakennusta ei ole vuosien aikana toteutettu.

Muokkaamalla yksilöllinen koti

Kuusamo Hirsitalojen malleihin on siis mahdollista tehdä muutoksia oikeastaan laidasta laitaan. Toimittamiamme hirsirakennuksia muokataan asukkaiden tarpeisiin, pihapiiriin ja ilmansuuntiin sopivaksi. Talo- ja mökkimalleja yksilöidessä voidaan esimerkiksi lisätä lattiapinta-alaa, kasvattaa ikkunoiden kokoa, siirtää väliseinien paikkoja, muokata huonejärjestystä tai kattomuotoja.

Saman talo- tai mökkimallin voi siis toteuttaa omalle tontille joko hyvin perinteisenä hirsirakennuksena tai erilaisia ratkaisuja hyödyntäen myös modernina. Perinteisestä mallista saadaan moderni hirsirakennus esimerkiksi vaihtamalla harjakatto pulpettikattoon. Ulkoasun yksilöllisyyteen voi vaikuttaa myös modernimmalla hirsiprofiililla. Valmiin mallin mittoja voi muuttaa lähes loputtomasti – samoin kuin ikkunoiden ja ovien koko on täysin muokattavissa.

Nuuna 205T muuttui tontin ja toiveiden mukaiseksi

Yksi malliesimerkeistä on Kuusamo Hirsitalojen suosittu Nuuna-malli, joka on muuntautunut vuosien saatossa moneksi. Nuuna-talomallit ovat taipuneet niin kompakteiksi rantamökeiksi kuin kaksikerroksisiksi kaupunkitaloiksi.

Kiilamaiselle kaupunkitontille etsittiin sopivaa talomallia ja viuhkamaisesti levittäytyvä Kuusamo Hirsitalojen Nuuna 205T kiinnitti perheen huomion. Moneen muotoon muuntautuva Nuuna muutettiin vastaamaan aktiivisen perheen tarpeita.

Kuusamo-myyjän avustuksella Nuunasta räätälöitiin yksilöllinen unelmatalo. Huonejärjestyksen ja pääsisäänkäynnin paikan vaihtuessa myös ulkomuoto koki muutoksen.

Alkuperäiseen Nuuna 205T -malliin lähdettiin tekemään useita muutoksia tulevien asukkaiden toiveiden mukaan.
  1. Alkuperäisestä mallista poiketen koko talon etuseinä tuotiin samalle tasolle. Tämä lisäsi kerrosneliöiden määrän 212 neliöön ja perhe sai kaipaamaansa lisätilaa.
  2. Sisäänkäynnin paikka vaihdettiin.
  3. Pääsisäänkäynnin yhteyteen lisättiin vaatehuone, jossa mahdutaan säilyttämään kaikkien vuodenaikojen ulkoiluvaatteet.
  4. Keittiön ikkunat korvattiin isolla liukuovella.
  5. Huonejärjestystä muokattiin ja taloon lisättiin iso treenihuone.
  6. Lähes kaikki ikkunat vaihdettiin alkuperäistä suuremmiksi.
  7. Ensimmäisen makuuhuoneen tilalle vaihdettiin sauna.
Lopputuloksena syntyi heidän tarpeisiinsa sopiva ja tontille istuva yksilöllinen Nuuna-hirsikoti.

Lue lisää kohteen muutoksista blogistamme ja katso asukkaiden haastatteluvideo!

Toimitussisältö elää tarpeen mukaan

Kuusamo Hirsitalojen hirsitalopakettien ja mökkipakettien toimitussisällöt ovat myös tietyiltä osin muokattavissa. Hirsirakennustemme toimituspakettiin kuuluvat rakenteet ja materiaalit on listattu toimitussisällöissä. Oma Kuusamo-myyjäsi neuvoo tarvittaessa tarpeeseesi parhaiten sopivan toimitussisällön rakentamisessa.

Yksilölliset hirsisaunat ja piharakennukset

Kuusamo Hirsitalojen saunat, autotallit ja aitat taipuvat moneen tarpeeseen. Hirsirakennuksille ominaista on joustavuus ja tämä mahdollistaa hirsirakennusten muokkaamisen asiakkaan tarpeiden ja paikallisten määräysten mukaan.

Hirsistä saunamökkiä tai pihasaunaa valitessa kannattaakin alkajaisiksi tarkistaa, millaisen saunan omalle tontilleen saa rakentaa. Pihasaunojen kokoon ja ulkonäköön vaikuttavat paikalliset rakennusmääräykset, jotka vaihtelevat rakennuspaikkakunnittain. Määräyksissä otetaan usein kantaa saunarakennuksen kerrosalaan, etäisyyteen rannasta sekä siihen, kuinka paljon saunamökin pinta-alasta tulee olla varsinaisia pesutiloja. Hirsisaunassa on tärkeä miettiä hirren koko vastaamaan tarvetta. Kesäsaunassa hirren koko on usein pienempi ympärivuotisessa käytössä olevaan saunarakennukseen verrattuna.

Kuten muissakin rakentamiseen ja mallin valintaan liittyvissä kysymyksissä, myös hirsivalinnassa kannattaa kääntyä Kuusamo-myyjän puoleen.