Tämä perinteinen hirsitalo on toteutuksena sellainen, että siihen kannattaa tutustua oheisen virtuaaliesittelyn avulla.

Pääset talonäyttelyyn kuvaa napsauttamalla. Tervetuloa!

Faktat

  • Malli: asiakkaan toiveiden pohjalta toteutettu malli
  • Hirsi: LHP 275x220mm (mänty)
  • Nurkkatyyppi: ristinurkka
  • Kerrokset: 1,5
  • Kerrosala: 218 m²
  • Makuuhuoneet: 3

Kiinnitä huomiota seuraaviin

Perinteinen hirsikoti oli luonteva valinta tälle perheelle. He olivat aikaisemmin asuneet Rauman keskustassa vuonna 1749 rakennetussa puutalossa. Tämä yksilöllinen hirsitalo syntyi Kuusamo-myyjän kanssa käytyjen keskusteluiden ja perheen toiveiden pohjalta. Suunnittelu onkin Satakunnan ja Pirkanmaan alueen Kuusamo-myyjän, ”luonnoslinkonakin” tunnetun, Jaakko Parkkilan käsialaa.

Vaikka talo henkiikin ns. perinteisen hirsitalon tunnelmaa on isoissa terasseissa hieman vivahdetta amerikkalaisesta tyylistä. Hirsikodin pihapiirissä on erikseen hirsisauna, jonka löylyistä voi pulahtaa kallionotkelmaan tehtyyn uima-altaaseen vilvoittelemaan. Saunan edessä olevaan suurempaan terassiin on tehty jälkikäteen varta vasten upotuksena kaksi puttikuppia – nyt omassa pihassa voi kehittää uusimman harrastuksen taitoja.

Rakenteellisesti talo toteutettiin tasakertakehikkona: lamellihirsikehikko nousee noin 3 metrin korkeuteen ja yläkerta on toteutettu kehäristikoilla. Hirsipaneelit ulkoseinissä pitävät talon ilmeen yhtenäisenä ja tunnelman kodikkaana.

Tässä kodissa hirsipinnat on sisällä jätetty näkyviin ja väliseinissä on käytetty lisäksi hirsipaneelia. Tässä kohteessa kannattaa kiinnittää huomiota tapettivalintoihin: esimerkiksi keittiöstä löytyy upea valokuvasta teetetty tapetoitu tehosteseinä ruokailutilan takaa.

Tämän perinteisen hirsitalon asiakas rakennutti muuttovalmiiksi asti. Lue lisää asiakkaan kokemuksista täältä.

Alakerrassa on tilaa yhteiselle oleskelulle. Iso makuuhuone, vaatehuone sekä oma suihkutila tuovat arkeen ripauksen luksusta. Terasseihin haettiin vaikutteita meren takaa.

 

Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta ja aulatila. Yläkerrasta löytyy myös oma wc.

 

Haaveiletko virtuaaliesittelyn tyylisestä kohteesta?

Tutustu mallistomme suosikkeihin:

Ja muistathan, että oman alueesi Kuusamo-myyjä auttaa mielellään ja antaa lisätietoja vaihtoehdoista.

Mielenkiintoista asiaa hirsirakentamisesta

Tutustu myös blogiartikkeleihimme hirsirakentamiseen liittyen: