Vi utökar utbudet av våra populära Nära-timmerhus med fem nya modeller.

Efterfrågan på mindre husmodeller fortsätter att öka. Av våra nya Nära-modeller är minstingen Tyyni 82 på 82 kvadratmeter. Vår andra nya enplans modell Hehku 100 är framtagen med dagens behov i åtanke, bland annat plats för distansarbete.

Hiisi 173 är en av de mest populära av våra ursprungliga Nära-modeller. Därför ville vi utöka katalogen med tre nya modeller i Hiisi-anda. Dessa nya modeller heter Pihka 124, Sysi 132 och Usva 151. Det är lagom stora skillnader mellan modellerna, vilket gör vårt utbud av 2-plansmodeller mångsidigare. De nya modellerna har också en del gemensamt med den ursprungliga Hiisi-modellen, bl.a. att det är 2-planshus, stora fönster i vardagsrummet och en inbjudande huvudingång.

– Nära-modellerna gav oss en lite vassare spets och ledde till en trevlig ökning av försäljningen av våra timmerhus. Modellerna är nu väletablerade i vårt breda utbud av husmodeller, och jag ser fram emot att se hur våra nya modeller tas emot. Säljarna väntar otåligt på de nya versionerna av Hiisi i synnerhet, berättar affärschefen Antti Hokkinen.

Katalogen har utarbetats av ett team som inkluderade marknadschefen Kari-Pekka Määttä, som tycker att utvecklingsarbetet varit intressant och krävande.

-Det finns nog ingenting som är lika roligt som att planera timmerhus. Det är ett kreativt arbete när det är som bäst där man får fundera på hur huset känns, hur det passar in i tiden med tanke på distansarbete och flödande ljus. Samtidigt blir det både en utmaning och ett krav när vi tvingas utarbeta modellerna utan att vi vet vilken tomt de kommer att stå på. Istället funderar vi på hur huset fungerar i olika lägen, från en liten tomt i urban miljö till lugnet på landet, för små till stora familjer, berättar Määttä.

– Målet med den nya katalogen är att inspirera den som ska bygga hus. Med sin Kuusamo-säljare kan våra kunder enkelt anpassa även de nya modellerna efter sina önskemål och behov, precis som alltid med oss, ler marknadschefen Kari-Pekka Määttä.

Här kan du se de nya timmerhusmodellerna.