Tillbringa en stund på den virtuella husutställningen och utforska det populära timmerhuset Nuuna. Här visar vi upp en anpassad suterrängmodell av Nuuna, 205RT.

Klicka på bilden för att se den virtuella husvisningen.

Fakta

  • Modell: för kunden skräddarsydd variant på Nuuna 232TR
  • Timmer: LHM 230×220 mm (gran)
  • Knuttyp: jirknut
  • Våningar: 2
  • Våningsyta: 205 m²
  • Sovrum: 2 + arbetsrum

Planlösning

På första våningen finns vardagsrummet, köket och huvudsovrummet.

 

I källaren finns förutom bastu även en stor gillestuga och ett arbetsrum.

Timmerhus Nuuna

Modellen Timmerhus Nuuna 232TR, som tjänade som inspiration för det aktuella objektet, ingår i Nuuna-familjen. Nuuna timmerhus och villor är bland våra mest kända modeller.

Vår Kuusamo-säljare och Nuuna-farbror Christer Östman har följande att berätta om hur Nuuna kom till:

– Alla som ritar byggnader professionellt drömmer ibland om att skapa något bra och annorlunda. Nuuna var precis det för mig.

Den första Nuuna-villan, originalet Nuuna 80, ritades 2003 och timmervillan byggdes sommaren därpå.

Tanken med Nuuna är att direkt när man kommer in ska man känna att man kommit in i ett utrymme som verkar fortsätta rakt ut, i den omgivande naturen.

Christer Östman, Nuuna-farbror

Nuuna var från början särskilt känd för de unika fritidshusmodellerna. Genom åren har Nuuna-katalogen även kommit att omfatta timmerhus. På Seinäjoki Bostadsmässa 2016 presenterade vi en ny sorts Nuuna-villa. De rymliga, ljusa sällskapsytorna behölls, men en varm entréhall med en rymlig skjutdörrsgarderob underlättar familjens vardag. Det finns nu även ett separat förråd intill hallen för byggnadsteknik.

På mässan lanserade vi även den väl mottagna katalogen Timmervilla Nuuna, som innehåller bostäder för både små och stora familjers behov. Vi plockar de bästa bitarna från Nuuna-husen vi har levererat genom åren.

Funderar du på Nuuna timmervilla?

Kuusamo-försäljaren på din ort hjälper dig gärna och ger mer information om de olika alternativen.