För ett par år sedan började åboborna Venla och Juuso drömma om ett eget, större hem. När det visade sig väldigt svårt att hitta ett hus till salu som båda tyckte om började paret så sakteliga fundera på att istället för att köpa ett hus bygga sitt eget. Efter gedigna undersökningar och några tillfälligheter valde paret ett Nuuna-hus från Kuusamo Timmerhus.

Paret ville framför allt ha ett hållbart och vackert hus med frisk inomhusluft. Ett timmerhus var den lösning de hade sökt efter.

– Det är viktigt för oss båda att luften inomhus är bra för hälsan. Också livslängden och vetskapen om att mögelproblem kunde undvikas genom valet av ett timmerhus påverkade beslutet. Dessutom har timmerhus oerhört vackra ytor med en mjuk känsla, vilket ledde till att vi eftersträvade att ha så mycket blottat timmer som möjligt, berättar Venla.

För att spela videon behöver du acceptera cookies för marknadsföring.

NUUNA-HUSETS FORM AVGJORDE VALET

Den ovanliga tomtformen var inledningsvis en utmaning för paret. Hos Kuusamo Timmerhus hittade de ett Nuuna-hus som har formen av ett solfjäder, vilket blev den perfekta lösningen. När paret väl hade hittat rätta husmodellen och husleverantören, var det dags att anpassa huset efter deras önskemål.

– Vi gjorde stora ändringar i planlösningen och vi exakt det hus vi ville ha. Det spenderades åtskilliga timmar med att diskutera planen med Kuusamo Timmerhus säljare, eftersom vi alltid ville lägga till något, berättar Venla med ett leende.

– Jag kan inte komma på att det skulle funnits någonting som vi inte fick ändra om vi ville, tillägger Juuso.

ETT RIKTIGT MÄSTARHUS

Paret utstrålar tacksamhet gentemot alla som var med om att göra hemmet till en helhet där de kommer att trivas i många år.

– Ett stort tack till alla som har gjort detta möjligt, till både byggteamet och Kuusamo Timmerhus. Vi sade till säljaren att det här ska bli en riktig mästar-Nuuna, och det blev det också, berättar Juuso med ett leende.