Stig och Viola Gunnar bor i Oravais, ca 50 kilometer norr om Vasa. Pensionärsparet köpte år 2004 en stuga vid havsstranden, som de först hade tänkt renovera. Eftersom renoveringen skulle ha blivit relativt omfattande och dyr, beslutade de istället att bygga en ny stuga på platsen – och med tiden förändrades tankarna till ett åretruntboende. Nu kan paret fördriva sina lediga dagar i sitt hem av Kuusamo Timmerhus husmodell Nuuna.

Mitt i skogen i Oravais snirklar en grusväg fram, och i slutet av den finns paret Gunnars tjusiga timmerhus. Huset är från Kuusamo Timmerhus Nuuna-kollektion, som Gunnars bekantade sig med på bostadsmässan i Seinäjoki.

För att spela videon behöver du acceptera cookies för marknadsföring.

 

– Det här är mitt drömhus. När jag steg in i Nuuna-huset i Seinäjoki och såg ljuset, fönstren och den otroligt fina inredningen, så såg jag direkt mig själv i det huset, beskriver Viola.

Stugan formades till ett hem med boende året runt

Först hade paret tänkt bygga en ny stuga på tomten, men de tog sedan beslutet att istället bygga ett hem med åretruntboende på platsen.

– Huset ritades ju ursprungligen som en stuga, men Christer “Nuunapappa” Östman på Kuusamo Timmerhus kunde förverkliga våra förändringsbehov och allt ordnade sig mycket fint, berättar Stig.

Paret Gunnar berättar att de trivs bra mitt i naturen med sina egna sysslor.

– Vi trivs så bra här att vi knappt ens behöver åka någonstans. Vi sysslar med allt möjligt, och vår nästa grej är att vi ska börja få ordning på tomten och bygga ett litet garage, fortsätter Stig.

– Jag vill inte ens åka till Thailand på vintrarna längre, vi trivs så bra här, fortsätter Viola med ett leende.

Leveransen fungerade bra

Byggprojektet fungerade utan bekymmer. Timret levererades till tomten i januari, och vi kunde flytta in i vårt nya hem i juli. Stig och Viola konstaterar att små problem alltid ingår i byggfasen, så som att små delar kan saknas. Problemen löstes dock exemplariskt, och som helhet lyckades leveransen utmärkt bra.

– Vi skulle till och med kunna påbörja processen från början igen, allt gick så smidigt, skrattar Viola.