Poikkeukselliset ajat ja valitettavat uutiset rakennustoimialan haasteista värittivät vuotta 2023. Loppuvuoden aikana parantunut kysyntä ja kaupankäynti antavat kuitenkin luottoa siihen, että olemme menossa kohti parempaa.

Vuoden 2023 rakennustoimialan yritysten liikevaihdot kokivat merkittävää laskua ja pitkin viime vuotta uutisointia hallitsi ymmärrettävästi alan konkurssiuutiset. Alkuvuosi 2024 on jatkunut yleisesti samojen teemojen ympärillä vaikkakin nyt on näkyvissä pieniä piristymisen merkkejä markkinassa.

Kuusamo Hirsitaloilla valmistauduttiin vuoteen 2023 lähdettäessä mahdolliseen historian ensimmäiseen miinusmerkkiseen tulokseen. Jo edellisen vuoden aikana oli nähtävillä tuleva liikevaihdon lasku. Ennakoimalla tulevaa yritys pystyi toimimaan pitkin vuotta nopeasti mm sopeuttamistoimissa ja hinnoittelun osalta, jotka osaltaan auttoivat selviämään vuodesta 2023 kuitenkin varsin mallikkaasti. Vaikeasta vuodesta huolimatta vuoden 2023 tulos tulee kuitenkin jäämään positiiviseksi ja näin yrityksen jokaisen 25 toimintavuoden aikana tehty plusmerkkinen tuloshistoria jatkuu.

-Yrityksemme on edelleen taloudellisesti yksi toimialan kärkiyrityksistä. Maltillinen toiminta ja keskittyminen ydinosaamiseemme on tärkeitä tekijöitä, että näin vaikeimpinakin aikoina voimme edelleen olla asiakkaillemme heidän luottamuksensa arvoinen yhteistyökumppani. Talouden tunnusmerkit ovat kunnossa, ja iloksemme olemme huomanneet asiakkaidenkin olevan niistä entistä kiinnostuneempia valitessaan luotettavaa kumppania projektiinsa. Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä vuoteen 2024, pieniä merkkejä piristymisestä on näköpiirissä ja nyt on enemmän kyse siitä milloin tulppa irtoaa ja viime vuodelta kertynyt rakentamisvelka alkaa purkautumaan, kertoo Kuusamo Hirsitalojen liiketoimintajohtaja Antti Hokkinen.

AAA – luottoluokitus ja Suomen Vahvimmat – sertifikaatti kertovat asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, että yhteistyö yrityksemme kanssa on kestävällä ja vakaalla pohjalla.

Lue lisää talousluvuistamme tästä.