Kuusamo Hirsitalot Oy:n hyvä ja vakaa kehitys jatkui myös viime vuonna. Liikevaihto kasvoi 15 miljoonaan euroon ja myynnin kehitys oli poikkeuksellisen hyvää. Suotuisan myyntikehityksen ansiosta kuluva vuosi on käynnistynyt vilkkaana ja odotettavissa on merkittävä liikevaihdon kasvu.

Kuusamo Hirsitalot Oy vastaa voimakkaassa kasvussa olevaan myyntiin ja liikevaihtoon investoimalla uusinta teknologiaa edustavan tuotantolinjan rakentamiseen, uuden linjan vaatimiin tuotantotilojen laajennuksiin sekä raaka-aineen varastointiin tarvittaviin tiloihin. Investoinnit tulevat olemaan yhteensä noin kaksi miljoonaa euroa. Kuusamo Hirsitalot haluaa edelleenkin olla hirsitoimialalla pohjoisen puun huippuraaka-aineella laadun edelläkävijä.

”Omakotitalot ovat nousseet suurimmaksi myyntiartikkeliksemme.”

Arto Orjasniemi, toimitusjohtaja

Uusi tuotantolinja lisää merkittävästi tuotannon tehokkuutta ja tukee suunnitteilla olevien uusien tuotteiden käyttöönottoa niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin. Investoinnit tullaan tekemään Kuusamossa sijaitsevalle hirsitalotehtaalle vuosien 2019 ja 2020 aikana. Investointien odotetaan parantavan yrityksen kilpailukykyä entisestään, luovan uusia työpaikkoja sekä mahdollistavan liikevaihdon kasvattamisen.

”Investoinnit tukevat valittua strategiaamme ja vahvistavat toimintakykyämme kasvavassa markkinassa. Omakotitalot ovat nousseet suurimmaksi myyntiartikkeliksemme ja niissä vaaditaan yhä monipuolisempia erikoistyöstöjä, joihin uudella tuotantolinjalla haetaan lisäkapasiteettia. Viime vuoden myyntiennätys ja kuluvan vuoden vahva tilauskanta antavat uskoa siihen, että olemme tässä ajassa tekemisessä oikean tuotteen kanssa ja uskomme myös tulevaisuudessa hirsirakentamisen vahvaan kasvuun” kommentoi toimitusjohtaja Arto Orjasniemi.

Hirsitalojen ekologisuus sekä tutkitusti terveellinen sisäilma ovat nousseet tärkeiksi kriteereiksi talopaketin valinnassa. Tulevaisuudessa hirsirakentamiselta vaaditaan entistä nopeampia rakenneratkaisuja ja modernimpaa ulkonäköä. Tähän on kehitetty ratkaisuksi muun muassa painumaton hirsi sekä moderni hirsiprofiili. Edellä mainitut seikat ovat kasvattaneet hirsitalojen suosiota myös kaupunkien kaava-alueilla.

Kuusamo Hirsitaloja hankkeen toteuttamisessa auttaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.