Välkommen att titta på timmerhuset Villa Hiisi i vår virtuella husvisning! Villa Hiisi är en kundanpassning av vår populära modell Timmerhus Hiisi 173.

Det vita timmerhuset Villa Hiisi i två våningar har ett grått åstak. Fönstren och dörrarna är också gråa. Gräsmattan på baksidan av huset är grön.
Klicka på bilden för att komma till den virtuella husvisningen av Villa Hiisi. Välkommen!

Fakta

  • Modell: Villa Hiisi, en kundanpassning av vår modell Timmerhus Hiisi 173.
  • Timmer: lamelltimmer LHM 202×220 mm, gran
  • Knuttyp: jirknut
  • Våningar: 2
  • Våningsyta: 159 m²
  • Sovrum: 3 + arbetsrum
  • Observera: I det här timmerhuset fick båda vuxna varsin distansarbetsplats. Pulpettaket i den ursprungliga modellen gjordes om till ett åstak i enlighet med planbestämmelserna i området.
I hörnet av vardagsrummet finns det en ljus hörnsoffa framför de stora fönstren. I det motsatta hörnet finns det en mörkgrå kamin med bakugn.
De stora fönstren skapar en rymlig känsla i vardagsrummet. I hörnet av vardagsrummet finns det en kombinerad bakugn och kamin, som används flitigt framför allt på vintern.

Husbyggare av en slump

Entrén till timmerhuset med åstak är indragen och brunmålad för att skapa kontrast till de i övrigt ljusa ytterväggarna.
Villa Hiisi har en pampig entré. Två stora fönster öppnar upp mot trappan.

Johanna och Henkka började drömma om ett eget hus lite av en slump. Våren 2020 satte coronapandemin stopp för deras stressiga vardag, och påsklördagens husvisning ändrades till planer på att köpa en tomt på området intill. Att de hittade ett lämpligt område och att det blev allt vanligare med distansarbete gjorde att de kunde bygga sitt drömhem. 54 veckor senare flyttade de in i sitt eget timmerhus, som de döpte till Villa Hiisi.

Titta närmare på de olika skedena av Villa Hiisi

Bild av köket, som är byggt mot två väggar. De svarta skåpsluckorna och möbelstommarna skapar kontrast, ön i mitten ger mer arbetsyta.
Koppardetaljerna i det svarta köket skapar kontrast till den i övrigt ljusa inredningen.

Byggprojektet krävde samspel av såväl paret som av husleverantören och entreprenörerna. Förstagångsbyggarna Johanna och Henkka har skrivit artiklar i Kuusamo-bloggen om de olika skedena av projektet. Titta närmare på Johannas och Henkkas resa som byggare i Kuusamo-bloggen:

Drömmer du om ett likadant hus som det i den virtuella visningen?

Tyckte du om Villa Hiisi? Se våra timmerhus i två våningar: