Kuusamo Hirsitalot toimittaa Kuusamoon rakennettavan hirsirakenteisen päiväkotirakennuksen. Rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii Sikla Oy, kohteen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Saika Design Oy.

Hirsipäiväkodin arkkitehtuuri on modernia ilmettä ja perinteikkyyttä yhdistävää, lapsen mittakaavaan sopivaa ja kodikasta. Kuusamon keskustaan rakennettava 680 k-m2:n päiväkoti rakennetaan 230 mm:n modernista kapeasaumaisesta lamellihirrestä, edistyksellistä saumaeristetekniikkaa käyttäen. Rakennuksen muoto sopii ympäröivien harjakattoisten talojen kanssa hyvin yhteen. Rakennuksen ulkopuolen värimaailmaksi on suunniteltu tumman harmaata pääväriä, jota värikkäät katokset ja ulokkeet sopivasti piristävät. Sisätiloissa hirsiseinää jätetään näkyville, mutta puurunkoisissa väliseinissä ja kiintokalusteissa käytetään väriä. Kullekin osastolle tulee oma raikas teemavärinsä, kertoo Saika Arkkitehdit Tiina Sainila ja Mikko Kanninen.

L-kirjaimen muotoinen rakennus rajaa sisäpihan, jonka jatkeena on leikki- ja retkeilypiha. Päiväkoti pihoineen on luontohenkinen: pihalta löytyy mm. istutuslaatikoita, marjapensaita ja kota. Lisäksi pihaa kiertää ”Nallenkierros”, puiden keskellä mutkitteleva seikkailureitti.

Rakennusmateriaalina hirsi sopii hyvin julkisiin tiloihin, kuten päiväkoteihin, kouluihin tai vanhusten palvelutaloihin. Puun käyttö rakennuksissa vähentää stressiä ja parantaa mielialaa. Hirsirakennuksen akustiikka on miellyttävää; kun äänen voimakkuus ei nouse, on tunnelmakin rauhallisempi.

Rakennus on ekologinen ja niin sanottu lähituote, sillä puut tulevat lähimetsistä ja hirren työstö tapahtuu vain muutaman kilometrin päässä itse rakennustyömaasta!

Lisätietoja päiväkotihankkeesta sekä julkisen puolen hirsirakentamisesta antaa toimitusjohtaja Arto Orjasniemi, p. 044 778 9292, arto.orjasniemi(at)kuusamohirsitalot.fi.