Rakentaja.fi:n Suuressa Taloäänestyksessä helmikuussa 2019 esiteltiin 9 erilaista talomallia. Kuusamo Hirsitalojen Kirjola 148 sai 15,2 % kaikista äänistä sijoittuen toiseksi.

Moderni kaupunkikoti, joka mahtuu pienellekin tontille oli äänestäjien mieleen vuoden 2019 rakentaja.fi:n Suuressa Taloäänestyksessä. Tässä kaksikerroksisessa talossa on yläkerta varattu makuuhuoneille ns. yksityiseksi tilaksi ja alakerrasta löytyy avara avokeittiö, tupa ja olohuone –kokonaisuus. Tuvan katto nousee kahden kerroksen korkuiseksi ja tuo valoa ja avaruutta yhteisiin tiloihin. Useammat sisäänkäynnit helpottavat arjen rutiineissa ja parvekkeet tuovat ripauksen luksusta ja lisäavaruutta makuuhuoneiden yhteyteen.

Äänestäjät pitivät pohjaratkaisusta ja tilojen selkeydestä, jossa yläkerta oli rauhoitettu yksityiseksi tilaksi. He myös kiittelivät suunnittelua, joka yhdistää perinteistä harjakattoista tyyliä moderniin muotoiluun ja moderniin hirsiprofiiliin. Kommenttina tuli myös talon mahdollistavan erottelun elämän eri osa-alueille ja harrastuksille erillisen parvekkeellisen yläkerran ansioista.