I Rakentaja.fi:s stora husomröstning (Suuri Taloäänestys) i februari 2019 presenterades 9 olika husmodeller. Kuusamo Timmerhus Kirjola 148 fick 15,2 % av alla röster och kom därmed på andra plats.

Det moderna stadshemmet, som får plats även på en mindre tomt, föll röstarna i smaken i rakentaja.fi:s Stora Husomröstning år 2019. I det här huset med två våningar är övervåningen reserverad för sovrummen som ett s.k. privat utrymme och på nedervåningen finns en helhet med ett rymligt öppet kök, vardagsrum och hall. Allrummets tak stiger upp hela två våningar och ger därmed ljus och rymd till de gemensamma utrymmena. Flera ingångar underlättar vardagens rutiner och balkongerna ger en gnutta lyx och ökar utrymmet intill sovrummen.

Röstarna tyckte om planritningen och utrymmenas tydlighet, där övervåningen hade gjorts till ett lugnt privat utrymme. De var också förtjusta i konstruktionen, som förenar en traditionell stil med snedtak med modern design och en modern timmerprofil. Det kom också kommentarer om att huset möjliggör en uppdelning av livets olika delområden och intressen, tack vare den avskilda övervåningen med balkonger.