xLog-painumattomalla hirrellä rakentaminen on yksinkertaisempaa ja myös nopeampaa, koska hirsirakennukselle perinteisten painuntavarojen huomioiminen ja säätöjalkojen asennus jää kokonaan pois.

Painumaton xLog – hirsi on testattu puristuskestävyystestissä erinomaisin tuloksin

Kuusamon jo ennestään laajaan hirsivalikoimaan on tullut odotettu uutuus: painumaton xLog -hirsi. Kuusamo Hirsitalot on testannut painumatonta hirttä erilaisilla vaihtoehdoilla ja päätynyt rakenteeseen, joka toteutetaan jakamalla hirren painumaton osa kahteen kantopisteeseen. Painumattomat osat toteutetaan CLT:stä, ristiinlaminoidusta puusta, jolla varmistetaan stabiili ja aidosti painumaton ratkaisu. xLog – hirrestä rakennettu malliseinä on testattu Eurofins Expert Services Oy:n (entinen VTT) puolueettomassa testihallissa tehdyssä puristuskestävyystestissä erinomaisin tuloksin.

xLog-painumattomalla hirrellä rakentaminen on yksinkertaisempaa ja myös nopeampaa, koska hirsirakennukselle perinteisten painuntavarojen huomioiminen ja säätöjalkojen asennus jää kokonaan pois. xLog-painumaton hirsi mahdollistaa modernimman arkkitehtuurin ja modernille ilmeelle tyypilliset kapeammat ikkunoiden ja ulko-ovien peitelistat.

Painumaton hirsi ei vaadi jälkisäätöjä ja se voidaan helpommin yhdistää myös muihin rakennusmateriaaleihin, kuten lasiin ja kiveen. Myös hirren ja muiden rakenteiden liitoksista saadaan entistä tiiviimmät. xLog-painumatonta hirttä löytyy kahdessa paksuudessa: 200 mm ja 264 mm sekä männystä että kuusesta.

Tutustu laajaan hirsivalikoimaan täällä.