Kuusamo Timmerhus går från klassificeringen Platinum AAA till Diamond-klassen som uppnås av 0,1 % av företagen i Finland.

År 2020 har Kuusamo Hirsitalot Oy AAA-kreditklassificeringskoden Diamond AAA. För att få denna klassificering ska bolaget ha uppnått den högsta AAA-kreditklassificeringen under tio på varandra följande år. I Finland är bara 348 företag med Diamond AAA-klassificering verksamma just nu. Det motsvarar en promille av alla företag i Finland. Inom husbyggnadsbranschen där konkurrensen är kraftig och konjunkturväxlingarna är stora, är resultatet särskilt ovanligt.

AAA-klassificeringen beviljas varje år och kan ges till företag med särskilt kraftiga ekonomiska nyckeltal, en positiv bakgrund och ett positivt betalningsbeteende samt tillräcklig verksamhetsvolym. Klassificeringen beviljas av kreditupplysningsbolaget Bisnode Finland Oy som har tagit fram AAA-företagsratingen.

”Kreditklassificeringen är inget självändamål för oss utan är ett tack som vi har fått som en biprodukt efter vettig användning av pengar, återhållsamhet, ödmjukt arbete och en inställning där vi håller fötterna på marken. Under de här svåra tiderna är det ytterst viktigt för våra kunder, arbetstagare och alla våra intressenter att ha en kreditvärdig och pålitligt samarbetspartner”, säger verkställande direktören Arto Orjasniemi som kommentar till nyheten.