Victoria och Kim Allanson bor i en villa som byggdes av Kuusamo Timmerhus i Borgå. Utöver det vackra och kompakta timmerhuset finns på tomten också en separat gårdsbyggnad. Paret trivs väldigt bra i sitt nya hem – Kuusamo Timmerhus lyckades uppfylla alla deras önskemål.

Victoria och Kim Allanson byggde sitt nya hem på en tomt som en gång i tiden tillhörde Victorias farfar.

– På den här tomten fanns det tidigare ett gammalt hus från 1960-talet, men det var så mögligt att vi fick riva det helt, minns Victoria.

Färdiga egna planer

Victoria och Kim gjorde själva preliminära ritningar till sitt framtida hus och tog sedan kontakt med ett antal olika husleverantörer.

Victoria och Kim ritade själva de preliminära ritningarna till sitt framtida hus. Eftersom tomten inte hade någon mera byggrätt beslutade man att bygga en kompakt villa med en separat gårdsbyggnad som man kunde bo i där exempelvis Kims australiensiska föräldrar skulle kunna bo i när de hälsar på.

– Då har de sitt eget hus där de får vara i lugn och ro, berättar Victoria glatt.

– Vi hade en plan för vilken typ av hem vi ville ha. Vi kontaktade ett antal olika husleverantörer, visade dem våra ritningar och frågade vad de kunde erbjuda oss, berättar Kim.

Tillmötesgående expertis

På platsen byggdes också en separat gårdsbyggnad där man kan bo, och där till exempel Kims australiensiska föräldrar kan bo när de hälsar på.

Kuusamo Timmerhus lyckades övertyga Victoria och Kim med sin särskilt tillmötesgående kundservice och okomplicerade attityd. Paret fick en känsla av att Kuusamo Timmerhus verkligen ville uppfylla deras önskemål.

– När vi visade dem ritningarna kunde de direkt säga vad som skulle fungera och vad som inte skulle göra det, berömmer Kim.

– Att vi kunde genomföra vår egen idé var huvudpoängen, därför valde vi Kuusamo Timmerhus. Jag tycker att detta vårt första hus har varit ganska så perfekt från början. Vi fick allt vi ville ha, ler Victoria.

Victoria och Kim är nöjda med resultatet. – Vi fick allt vi ville ha, ler Victoria.