Kaisa ja Juha Järvi sekä heidän neljä lastaan asuvat Salossa. Perheen koti on vuonna 2013 valmistunut omakotitalo, johon Kuusamo Hirsitalot toimitti materiaalit. Asukkaat ovat viihtyneet kodissaan hyvin. Erityistä kiitosta saa hirsitalon hyvä sisäilma sekä rakennusprojektin helppous.

Perheen koti on asuinpinta-alaltaan 236 neliön kokonaisuus, johon kuuluu myös 20 neliön kellaritila, jossa ovat tekniset tilat. Lapsille on isot huoneet, ja koko talo on avara ja valoisa.

– Asumme Salon Tupurissa. Meillä on neljä lasta sekä Nuppu-koira. Tästä talosta löytyy elämää, Kaisa Järvi naurahtaa.

”Täältä kun herää, niin on todella onnellinen siitä, että tähän on päädytty”

-Kaisa Järvi

 

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Hirsitalo ja sen hyvä sisäilma ihastuttivat

Rakennusprojekti sai alkunsa, kun Kaisa ihastui ystäviensä hirsitaloon, jonka materiaalit oli toimittanut juuri Kuusamo Hirsitalot. Ystävillä oli lähes samanlainen malli kuin perheen nykyinen koti.

– Kaisa oli kerran kavereidensa luona käymässä. Kotiin tullessaan hän sanoi, että haluaa hirsitalon. Siitä se sitten lähti, Juha Järvi muistelee hymyillen.

– Kun näin ystävieni kodin, niin sanoin, että minun on pakko saada samanlainen. Heillä oli niin hyviä kokemuksia Kuusamo Hirsitaloista, ettemme muualta talopakettia sitten kysyneetkään. Se oli selvä valinta. Kaikki toimi sekä meillä että heillä todella hyvin, Kaisa kuvailee.

– Vaikutuin ensimmäiseksi ystävieni talon ulkonäöstä. Sen lisäksi sanoin aina, kun kävimme heillä kylässä, että mennään heille hengittämään. Sisäilma oli siellä niin mahtavan hyvä, Kaisa jatkaa.

”Rakennusprojekti eteni nopeasti”

Kuusamo Hirsitalot toimitti kaiken muun materiaalin paitsi pintalaatoitukset ja lattian. Sisäpinnat ovat kaikki hirsipaneelia. Myös sisäkatto tuli Kuusamo Hirsitalojen kautta. Juha teki itse pohja- ja ilmastointityöt, ja putkimies ja sähkömies vastasivat omista töistään. Rakennusprojekti alkoi kesällä 2012, ja talo oli muuttovalmis maaliskuussa 2013.

– Rakennusprojekti eteni nopeasti. Pystytys oli elokuussa, ja jo toisena päivänä talo oli harjakorkeudessa. Toiveet, joita pyysimme, onnistuivat hyvin. Meiltä poistettiin yksi nurkka, jotta saimme lisää tilaa keittiöön ja makuuhuoneeseen. Se onnistui hyvin, eikä siitä veloitettu erikseen. Saimme olla yhteydessä suoraan arkkitehteihin, Kaisa kertoo.

– Tuuli ei puhalla nurkista, niin kuin naapurit tai tuttavat usein epäilevät. Jiirinurkat ovat pitäneet hyvin. Kuusamo Hirsitalot toimitti laadukkaat materiaalit, ja kuusi on ulkomateriaalina hyvä. Yksi heikompi erä taisi olla sisäpaneeleja, mutta niitäkin toimitettiin sitten uusia, Juha toteaa.

”HIRSITALO ON AINUT OIKEA VAIHTOEHTO, JOS ON ALTISTUNUT HOMEELLE”

Epäonnekseen Järvet muuttivat rakennusvaiheen aikana vuokralle hometaloon, jonka vuoksi Kaisa ja perheen kuopus alkoivat oireilla sekä sairastella. Nyt neljän vuoden hirsitalossa asumisen jälkeen on tilanne hiljalleen parantunut.

– Nyt asumme parhaassa mahdollisessa talossa. Hirsitalo on ainut oikea vaihtoehto, jos on altistunut homeelle, Kaisa painottaa.

ONGELMATON JA HELPPO PROSESSI

Perhe on viihtynyt kodissaan hyvin. Juha ei tunne enää tarvetta lähteä ulkomaille tai edes mökille, koska viihtyy kotona niin hyvin. Myös lapset ovat Juhan ja Kaisan mukaan viihtyneet.

– Moni ajattelee, että rakentaminen on raskasta. Meillä meni kuitenkin niin hyvin, että voin suositella rakentamista ja Kuusamo Hirsitaloja kaikille, Kaisa kiteyttää.

– Kuusamo Hirsitalojen kanssa ei ollut mitään ongelmaa, kaikki tuli mitä pitikin tulla, Juha summaa.

– Olen aina sanonut, että tässä talossa asuessa olo on kuin lottovoittajalla. Ei eurojen, vaan fiiliksen puolesta. Täältä kun herää, niin on todella onnellinen siitä, että tähän on päädytty, Kaisa iloitsee.