Kuusamossa sijaitseva Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki tarjoaa palveluita lapsille, nuorille, perheille ja yrityksille. Kuusamo Hirsitalojen toimittama upea Joutsen vastaa keskuksen ja asiakkaiden tarpeisiin. Rakennus on monipuolistanut keskuksen toimintaa ja tuonut myös taloudellista hyötyä.

Nuorisotyön päällikkö Panu Päivärinta istuu takkatulen lämmittämässä tilassa ja ihailee ikkunasta avautuvaa, valkoista maisemaa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten rakennus kokonaisuudessaan sopii tähän miljööseen ja rantaan. Tämä on tähän paikkaan tehty, Päivärinta pohtii tyytyväisenä.

”Valinta tuotteesta on osunut hyvin oikeaan”

Panu Päivärinta

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

 

Oivangilla oli tarve saada nuoriso- ja asiakaskäyttöön sopivat, monikäyttöiset tilat. Kilpailutuksen kautta toimittajaksi valikoitui Kuusamo Hirsitalot ja valmiissa hirsirakennuksessa on kaksi suurta saunaa pukeutumis- ja suihkutiloineen sekä takkahuone.

– Miksi hirsi? Oman kokemukseni mukaan suomalainen puu on materiaalina erityisen pidetty. Se on hengittävä ja miellyttävä. Katto on korkealla ja ajatus kulkee leveästi. Täällä on valoa ja tilaa hengittää, Päivärinta kuvailee.

IHASTUNEITA VIERAILIJOITA

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangin asiakkaita ovat lapset ja nuoret mutta myös perheet, yritykset ja yhteisöt. Päivärinta kertoo, että he tapaavat vuodessa lähes kolmetuhatta nuorta ja siihen päälle vielä muut ikäryhmät. Hyvin suuri osa asiakkaista pääsee siis nauttimaan Kuusamo Hirsitalojen rakennuksesta.

– Asiakkaat ovat tykänneet ja tämä tila onkin hyvin haluttu, vaikka meillä on myös muita siistejä tiloja. Esimerkiksi kansainväliset vieraat ovat olleet tilan laatuun äärimmäisen ihastuneita, Päivärinta kehuu.

”SAAMME OLLA KIITOLLISIA TÄSTÄ MAHDOLLISUUDESTA”

Hirsirakennuksen hankinta on kohottanut Oivangin toiminnan laatua. Se tarjoaa nyt entistä paremmat mahdollisuudet matkailijoille ja paikallisille asukkaille ja on täten tuonut keskukselle taloudellista hyötyä.

– Tilassa vierailleiden ryhmien ja henkilöiden palautteen perusteella olemme havainneet, että saamme olla kiitollisia tästä mahdollisuudesta käyttää näin viihtyisää paikkaa. Valinta tuotteesta on osunut hyvin oikeaan, Päivärinta summaa hymyillen.