Kuusamo Hirsitalojen asuntomessukohde on tänä vuonna hurmaava hirsikoti Villa Aurora, kohdenumero 18. Loviisan Kuningattarenrannan asuntomessualue avataan yleisölle 7. heinäkuuta ja messut päättyvät 6. elokuuta.

Kaksikerroksinen Villa Aurora on 124-neliöinen huvilamainen omakotitalo, joka löytyy upealta rantatontilta läheltä aallonmurtajaa. Hirsitalon hiilijalanjälki on ylivoimaisen pieni muihin rakennusmateriaaleihin verraten. Kohteessa on muutenkin panostettu kauttaaltaan ekologisuuteen ja korkeaan laatuun, minkä voi nähdä kiintokalusteissa, sisustusvalinnoissa ja mm. lattiamateriaaleissa. Kokonaisuuden kruunaa Kuusamon painumaton kuusilamellihirsi, jonka paksuus on 202 millimetriä. Jiirinurkkaisen Villa Auroran hirsiseinät ja yläpohjassa käytetty puukuitueriste muodostavat täysin hengittävän rakenteen, joka tasapainottaa lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluita. Rakennuksen päälämmönlähteenä toimii maalämpö, jota on tukemassa ilmalämpöpumppu.

Luonto huomioiden

Villa Aurora on perheen toiveiden mukaan suunniteltu kompakti kokonaisuus, jossa ei kuitenkaan ole tingitty luonnonvalosta, asumisen väljyydestä tai viihtyisyydestä. Arkkitehtuuri on funktionaalista ja suunnittelussa on huomioitu ympäröivä luonto sekä tontilta avautuvat maisemat Loviisanlahdelle. Villa Auroran suojaisa lasitettu terassi mahdollistaa ympärivuotisen käytön tuulisinakin kesäpäivinä ja tilava avoterassi tarjoaa paikan päivänpaistatteluun auringossa.

– Tapasin perheen ensimmäistä kertaa kasvokkain loppuvuodesta 2021 Tampereella ja kemiamme klikkasivat aika tavalla alusta lähtien. Nyt puolitoista vuotta myöhemmin on enää pieni hetki asuntomessujen alkuun. Tämä on ensimmäinen asuntomessuprojekti, jossa olen ollut mukana ja en voi kuin kumartaa syvään perheelle siitä työstä, miten he ovat unelmansa eteen uurastaneet kovassa aikataulupaineessa, kertoo Kuusamo Hirsitalojen markkinointipäällikkö Kari-Pekka Määttä.

Avoimen pohjaratkaisun ansiosta valo tulvii Villa Auroran läpi. Tiloja leimaavat käytännöllisyys ja muunneltavuus – esimerkiksi yläkerran makuuhuoneen ja aulan saa tarvittaessa yhdistettyä suureksi oleskelutilaksi liukuovien avulla. Keittiön erikoispiirteenä taas on liikuteltava saareke, jota siirtämällä ruokailutilan ja keittiön saa tarvittaessa yhtenäiseksi tilaksi.

Elämänilo heijastuu sisutustukseen

Villa Auroran persoonallisesta sisustuksesta välittyvät perheen rentous ja elämänilo. Asukkaiden rakkaus lähellä kimmeltävään mereen näkyy saaristolaishenkeä huokuvassa huvilamaisessa ilmeessä, perhesiteet Ranskaan taas tyylikkäissä ja eleganteissa yksityiskohdissa. Korkeiden ikkunoiden eteen sijoitetut kierreportaat ovat tunnelitakan ohella olohuoneen ohittamattomat katseenvangitsijat. Viihtyisän ja rennon oleskelutilan neutraalia värimaailmaa piristävät sohvatyynyt ja asukkaille tärkeät maalaukset. Avokeittiö sulautuu alakerran yhtenäiseen tilaan harmonisen ja neutraalin yleisilmeensä ansiosta. Yläkerran kylpyhuoneessa taas on ripaus ylellistä spa-tunnelmaa, jota korostaa kylpyamme merinäköalalla. Väritys toistaa ympäröivän meren sävyjä yhteyden maisemaan rakentaen.

Villa Auroran on suunnitellut rakennusarkkitehti Riikka Souru asukkaiden toiveiden pohjalta. Kohteen sisustuksesta puolestaan on vastannut Henna Räisänen yhdessä Maria Pennasen kanssa.

– Lämmin kiitos asiakaspariskunnallemme Helenalle ja Ekille sekä kaikille yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa messukohdettamme. Odotamme innolla messujen avajaisia ja uskomme, että Loviisan Asuntomessuista 2023 tulee upea tapahtuma, kertoo Kuusamo Hirsitalojen liiketoimintajohtaja Antti Hokkinen.

Lisätietoja:  

Markkinointipäällikkö Kari-Pekka Määttä, p. 044 778 9290, kari-pekka.maatta@kuusamohirsitalot.fi sekä liiketoimintajohtaja Antti Hokkinen, antti.hokkinen@kuusamohirsitalot.fi p. 044 778 9248

Lisätietoja kohteesta ja kohdetietoesite on katsottavissa messusivuiltamme