Rakentaja.fi:n suuressa taloäänestyksesä esiteltiin 16 erilaista talomallia julkisivu- ja pohjaratkaisuineen.

Kuusamo Saloniemi sai 22,6 % annetuista äänistä. Toiseksi tuli Honkarakenteen Lehmuskuja (15,5 %) ja kolmannen sijan nappasi loma-asuntomessujen voittaja ja omakotitalomarkkinoiden kuuma Nuuna-uutuus (12,2 %). Kärkikolmikon ulkopuolelle jääneet mallit keräsivät tasaisesti loput äänet.

Suomalaiset kiittelivät erityisesti Saloniemen selkeätä ja toimivaa pohjaratkaisua sekä tilojen valoisuutta. Mallin ajattomuus ja hirsi rakennusmateriaalina korostuivat lisäksi äänestäjien valintaperusteissa. Myös käytännöllisyys ja kodikkuus koettiin tärkeiksi. Suostitusta Saloniemestä on valmiita pohjaratakaisuvaihtoehtoja joko tasamaalle tai loivaan rinteeseen.

Kolmanneksi sijoittunut Nuuna-talo on talomarkkinoiden yllättäjä. Nuuna on parhaimmillaan tontilla, josta avautuu vapaa näkymä vähintäänkin yhteen suuntaan. Äänestyksesä olleen yksikerroksisen version lisäksi Nuunan voi toteuttaa myös  rinneratkaisuna, mikä sopii erityisen hyvin perheille, joissa on vielä kotona asuvia lapsia tai asumista halutaan jakaa kahteen kerrokseen.