Viime viikkoina on uutisoitu vilkkaasti mahdollisista puutavaran saatavuusvaikeuksista sekä voimakkaasta hintakehityksestä. Tällä hetkellä sahatavaran kysyntä on kotimaan markkinoilla vallitsevan kovan kysynnän lisäksi myös maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen vilkasta ja tilanteeseen haasteensa tuo Keski-Euroopan ja Venäjän puunkorjuuongelmat sekä laajat hyönteistuhot Kanadan metsissä. Kova kysyntä on nostanut sahatavaran hintoja merkittävästi myös Suomessa.

Kova kysyntä, erilaiset rajoitukset sekä pandemian mukanaan tuomat muutokset materiaalien saatavuudessa voivat heijastua myös Kuusamo Hirsitalojen toimintaan. Käymme säännöllisiä keskusteluja tavarantoimittajiemme kanssa tilanteesta ja tällä hetkellä raaka-aineen saatavuutemme on hyvällä tasolla. Voi kuitenkin olla, että raaka-aineen saatavuudessa tulee joidenkin materiaalien osalta loppuvuoden aikana ylitsepääsemättömiä haasteita.

Kuusamo Hirsitalojen toimitusjohtaja Arto Orjasniemi toteaa, että toimenpiteitä saatavuushaasteiden välttämiseksi tehdään koko ajan.

– Olemme sopineet, että esimerkiksi hirsipaneelia emme myy tämän vuoden aikana lisätoimituspaketteihin, kuten runkorakenteisiin autotalleihin. Paneelin osalta myynti on rajoitettu vain hirsikohteisiimme turvataksemme hirsikohteisiin yhtenäiset ulkoasut hirsi ja paneeliseinien osalta.

Päivitämme tilannetta sivuillemme tämän uutisen alle kesän mittaan. Tarvittaessa ajankohtaista tietoa oman projektinne osalta saatte nimetyltä asiakasvastaavaltanne.