Kuusamo Timmerhus har ingått ett avtal om leverans av en timmerstomme som omfattar över 2000 kvadratmeter våningsyta.

Kuusamo Timmerhus har ingått avtal med Tunturirakennus Oy om att leverera en timmerstomme för ett höghus i timmer.

Höghuset i timmer ska byggas i stadskärnan i Kuusamo. Objektets byggherre är Kuusamon Vuokratalot Oy, med Tunturirakennus Oy som entreprenör. Då det blir klart kommer objektet att fungera som ett höghus för seniorboende.

Byggnaden kommer att omfatta fyra bostadsvåningar, med en våningsyta på över 2000 m2. Höghuset byggs med en samverkanskonstruktion i timmer och betong. Den första våningen byggs av betong och de tre bostadsvåningarna byggs i timmer. Höghuset kommer att ha 38 bostäder, varav 26 är tvårummare och 12 enrummare. Saatsi Arkkitehdit Oy ansvarar för den arkitektoniska designen.

Den första våningen i höghuset av timmer är i betong och de tre bostadsvåningarna är i timmer. På bilden: Saatsi Arkkitehdits visualiseringsbild, sett från Kitkantie.

– Det är jättefint att få vara med och bygga ett så här viktigt höghusprojekt i timmer, i samarbete med Tunturirakennus Oy. För oss som lokala leverantörer är det även ett fantastiskt visitkort, eftersom objektet byggs vid huvudleden i Kuusamo centrum, säger verksamhetschefen Antti Hokkinen glatt.

Objektet ska stå klart i augusti 2024.

Ytterligare information: verkställande direktör Arto Orjasniemi, arto.orjasniemi@kuusamohirsitalot.fi samt verksamhetschef Antti Hokkinen, antti.hokkinen@kuusamohirsitalot.fi