Det finns en speciell känsla med att vistas i ett riktigt timmerhus som inga andra byggmetoder riktigt kan jämföra sig med. Kanske är det vår djupa historia som talar till oss inifrån – i ingen annan hustyp har vi nordbor bott under så många tusen år. Eller kanske är det det behagliga klimatet som trögheten i timret ger – varmt och ombonat på vintern, svalt och behagligt på sommaren. Att det dessutom är ett ekologiskt hållbart sätt att bygga på gör inte saken sämre.

När Susanne och Peter Lindahl i Tranås kommun i norra Småland skulle bygga ett nytt hus så visste de åtminstone detta innan de började leta hustillverkare. De skulle bygga i timmer.

– Det är nåt väldigt charmigt med timmerhus, det är både modernt och gammeldags på en och samma gång, säger Peter.

Men vem skulle bygga huset? Och skulle timmertekniken vara begränsande för alla deras övriga önskemål på det nya drömhemmet? De hoppades att det skulle gå att lösa, men var inte säkra. En traditionell planlösning från de äldre timmerhusen i form av någon variant på en enkel- eller parstuga ville de inte bo i.

Att de fick upp ögonen för Kuusamo timmerhus var från början något av en slump.

– Jag körde omkring här i trakten och några kilometer neråt vägen såg jag ett imponerande bygge som väckte mitt intresse. På skylten vid vägen stod det Kuusamo så vi gick in och tittade på deras hemsida och tittade olika husmodeller och vilka valmöjligheter som fanns, berättar Susanne.

Efter noga överväganden, Susanne och Peter föll valet på modellen Nuuna 129.

Stora möjligheter till individuell anpassning

Det Susanne och Peter särskilt uppskattade med Kuusamo timmerhus var att det fanns så många modeller att välja mellan samt att varje modell gick att anpassa efter deras särskilda önskemål.

– Man har alla möjligheter att anpassa planlösningen och göra egna materialval och i övrigt anpassa huset efter sina önskemål, det var väldigt viktigt för oss, säger Peter.

Efter noga överväganden föll valet på modellen Nuuna 129. Hela processen från ritning och beställning till byggnation och färdigställande flöt sedan på smidigt upplever de båda nya husägarna.

– Vi fick väldigt mycket hjälp med ritningar och ändringar och hur saker skulle ligga i förhållande till varandra med mera, fyller Susanne i.

För att spela videon behöver du acceptera cookies för marknadsföring.

 

“Överträffade förväntningarna”

Allt som allt är Susanne och Peter så nöjda att de gärna skulle gå igenom samma process en gång till, så roligt var det att bygga det nya huset. Och de tvekar inte att rekommendera andra att gå igenom samma process.

– Vi sa båda två att vi hade väldigt höga förväntningar på det här boendet när vi hade sett ritningar och filmer från andra objekt, men jag har sagt till alla som har frågat att ‘de var högt ställda, men det blev ännu bättre än vad vi hade vågat tro’, säger Peter.

Timmerhus Nuuna i Tränas är Susannes och Peters nytt hem.

Intresserad av modell Nuuna?

Det finns 13 olika Nuuna-modeller i vår katalog: Från en 37 kvadratmeter stor timmerstuga till ett 232 kvadratmeter stort timmerhus! Kolla på alla våra Nuuna-modellerna.

Du kan också ladda ner broschyrerna digitalt eller beställa dem direkt hem.

Ta kontakt

Kuusamo-försäljaren på din ort hjälper dig gärna och ger mer information om de olika alternativen. Med Kuusamo-försäljaren kan du även anpassa modellen så att den passar bäst för just din familjs behov. Du kan skicka ett meddelande till vår Kuusamo-säljare.