Kaisa och Juha Järvi bor i Salo med sina fyra barn. Familjens hem är en villa som byggdes klart år 2013, som Kuusamo Timmerhus levererade materialet till. De boende har trivts väl i sitt hem. De är särskilt nöjda med timmerhusets goda inomhusluft samt det smidiga byggprojektet.

Familjens hem har i sin helhet 236 kvadratmeter boendeyta, där det också ingår 20 kvadratmeter källare, där den tekniska utrustningen finns. Barnen har stora rum, och hela huset är rymligt och ljust.

– Vi bor i Tupuri, i Salo. Vi har fyra barn och hunden Nuppu. Det finns liv i det här huset, skrattar Kaisa Järvi.

”När jag vaknar här, är jag verkligen lycklig över att vi beslutade oss för det här huset”

-Kaisa Järvi

För att spela videon behöver du acceptera cookies för marknadsföring.

Timmerhus och den goda inomhusluften inspirerar

Byggprojektet fick sin start, när Kaisa blev förtjust i vännernas timmerhus, där materialen till huset hade levererats av just Kuusamo Timmerhus. Vännerna hade en nästan likadan modell som familjens nuvarande hem.

– Kaisa var och besökte sina vänner en gång. När hon kom hem, sa hon att hon vill ha ett timmerhus. Efter det satte projektet igång, minns Juha Järvi leende.

– När jag såg mina vänners hem, sa jag att jag bara måste få ett likadant. De hade så goda erfarenheter av Kuusamo Timmerhus, att vi inte ens frågade efter huspaket från något annat ställe. Det var ett solklart val. Allt fungerade verkligen riktigt bra både hos oss och hos dem, beskriver Kaisa.

– Allra först blev jag påverkad av utseendet på mina vänners hus. Utöver det sa jag alltid, när vi åkte och hälsade på dem, att vi åker till dem och andas lite. Inomhusluften där var så fantastiskt bra, fortsätter Kaisa.

”Byggprojektet framskred snabbt”

Kuusamo Timmerhus levererade allt material förutom ytplankorna och golvet. Alla inomhusytor är av timmerpanel. Även innertaket kom via Kuusamo Timmerhus. Juha gjorde själv fundament- och ventilationsarbetena, och en rörmokare och elektriker ansvarade för sina egna arbeten. Byggprojektet påbörjades sommaren 2012, och huset var inflyttningsklart i mars 2013.

– Byggprojektet framskred snabbt. Uppsättningen skedde i augusti och redan på andra dagen var huset i taknockshöjd. Våra önskemål, som vi hade efterfrågat, uppfylldes väl. Ett hörn togs bort för oss, så att vi fick mer plats i köket och sovrummet. Det lyckades bra och det kostade ingenting extra. Vi fick vara i kontakt direkt med arkitekten, berättar Kaisa.

– Det blåser inte från hörnen, så som grannar eller bekanta ofta trott. Jirknutarna har hållit väl. Kuusamo Timmerhus levererade material av hög kvalitet, och gran är bra som yttermaterial. Det kom en lite sämre batch av innerpaneler, men det levererades nya av dessa sedan, konstaterar Juha.

”TIMMERHUS ÄR DET ENDA RÄTTA VALET, OM DU ÄR KÄNSLIG MOT MÖGEL”

Olyckligtvis flyttade familjen Järvi under byggnadstiden till ett hus som de hyrde, där det fanns mögel, vilket ledde till att Kaisa och familjens yngsta medlem började få symptom och bli sjuka. Nu när de har bott fyra år i timmerhuset har situationen så småningom förbättrats.

– Nu bor vi i det bästa möjliga huset. Timmerhus är det enda rätta valet, om du är känslig mot mögel, betonar Kaisa.

BEKYMMERSFRI OCH ENKEL PROCESS

Familjen har trivts väl i sitt hem. Juha känner inte längre något behov av att resa utomlands eller ens till stugan, eftersom han trivs så bra hemma. Även barnen har enligt Juha och Kaisa trivts bra.

– Många tänker nog att det är krävande att bygga eget hus. För oss gick det ändå så bra att jag kan rekommendera alla att bygga eget och även via Kuusamo Timmerhus, uppmanar Kaisa.

– Det var inga som helst problem med Kuusamo Timmerhus, utan allt levererades som också skulle levereras, summerar Juha.

– Jag har alltid sagt, att man mår som en lottovinnare, när man bo i det här huset. Inte på grund av eurona, utan på grund av känslan. När jag vaknar här, är jag verkligen lycklig över att vi beslutade oss för det här huset, säger Kaisa glatt.