Oivanki är ett ungdoms- och naturresecentrum beläget i Kuusamo, som erbjuder tjänster för barn, unga, familjer och företag. Den stiliga Joutsen som levererats av Kuusamo Timmerhus motsvarar vandrarhemmets och kundernas behov. Byggnaden har gjort centrets verksamhet mer mångsidig och även fört med sig ekonomisk nytta.

Chefen för ungdomsarbetet, Panu Päivärinta, sitter i sällskapsrummet som värms upp av den öppna spisen och beundrar den vita vyn genom fönstret.

– Jag är mycket glad över hur byggnaden som helhet passar in i den här miljön och vid stranden. Den är som gjord för den här platsen, funderar Päivärinta nöjt.

”Valet av produkten var en fullträff”

Panu Päivärinta

Här finns ljus och gott om andrum, beskriver Panu Päivärinta.

Oivanki hade behov av passande, mångsidiga lokaler för sin ungdoms- och kundverksamhet. Via en upphandling valdes Kuusamo Timmerhus som leverantör, och den färdiga timmerbyggnaden har två stora bastur med omklädnings- och duschrum samt ett sällskapsrum med öppen spis.

– Varför timmer? Enligt min egna erfarenhet är finländskt trä särskilt omtyckt som material. Det har andningsförmåga och är behagligt. Taket är högt och tankarna kan röra sig fritt. Här finns ljus och gott om andrum, beskriver Päivärinta.

FÖRTJUSTA BESÖKARE

Ungdoms- och naturresecentret Oivankis kunder består av barn och unga, men även av familjer, företag och organisationer. Päivärinta berättar att de under ett år träffar närapå tretusen ungdomar och därutöver också andra åldersgrupper. En mycket stor andel av besökarna får alltså njuta av byggnaden levererad av Kuusamo Timmerhus.

– Kunderna har varit nöjda och det här huset är också mycket efterfrågat, även fast vi också har andra fina lokaler. Till exempel internationella besökare har varit mycket imponerade av byggnadens kvalitet, berömmer Päivärinta.

”VI ÄR TACKSAMMA FÖR DEN HÄR MÖJLIGHETEN”

Anskaffningen av timmerbyggnaden har höjt kvaliteten för Oivankis verksamhet. De kan nu erbjuda ännu bättre möjligheter för resenärer och lokala invånare och därmed har förvärvet gett centret ekonomiska fördelar.

– Baserat på feedback från grupper och personer som gästat byggnaden har vi upptäckt att vi får vara tacksamma för den här möjligheten att använda en sån här trivsam plats. Valet av produkt var en fullträff, summerar Päivärinta leende.