Suunnittelu ja sijainti

Hirsipihasaunan rakentaminen alkaa huolellisella suunnittelulla ja oikean sijainnin valinnalla. On tärkeää miettiä, mihin suuntaan sauna sijoitetaan, jotta se hyödyntää luonnonvaloa ja tarjoaa parhaat mahdolliset näkymät. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon tuulensuojat ja mahdolliset näkösuojat, jotta saunomiskokemus on mahdollisimman miellyttävä.

Suunnitteluvaiheessa on myös hyvä miettiä, millaisia tiloja saunaan halutaan. Perinteisen saunatilan lisäksi voi olla tarpeen varata tilaa pukuhuoneelle, suihkutilalle ja mahdollisesti myös oleskelutilalle. Näin saunasta tulee monikäyttöinen ja se palvelee paremmin eri tarpeita.

Oikean hirren valinta

Hirren valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä pihasaunaa rakennettaessa. Kesäsaunaan, jossa ei ole lämmitysjärjestelmää, riittää usein 95 millimetrin hirsi. Jos saunaa käytetään ympäri vuoden ja siellä pidetään peruslämpöä, kannattaa valita paksumpi hirsi, esimerkiksi 135–180 millimetriä. Tämä varmistaa, että sauna pysyy lämpimänä ja energiatehokkaana myös talvella.

Hirren valinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Meidän Kuusamo-myyjämme voivat auttaa valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan hirren. Hirren valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös sen ulkonäkö ja se, miten se sopii ympäröivään maisemaan ja muihin rakennuksiin.

Rakennusmateriaalit ja ekologisuus

Hirsi on materiaalina kestävä, ekologinen ja hyvinvointia edistävä valinta. Se on myös erinomainen energiansäästäjä, sillä hirsi tasaa ilman kosteutta ja pitää sisäilman miellyttävänä ympäri vuoden. Hirsirakennus voi kestää jopa 500 vuotta, joten se on pitkäikäinen ja kestävä valinta.

Ekologisuus on meille tärkeää, ja siksi käytämme aitoa tiukkasyistä, hitaasti tiheäksi kasvanutta pohjoisen puuta. Tämä puu kestää sukupolvelta toiselle ja on erinomainen valinta myös julkiseen rakentamiseen. Valitsemalla hirren rakennusmateriaaliksi, valitset samalla pienemmän hiilijalanjäljen.

Saunan varustelu ja mukavuudet

Saunan varustelu kannattaa suunnitella huolella, jotta saunomiskokemus on mahdollisimman miellyttävä. Perinteisen puukiukaan lisäksi voi harkita sähkökiuasta, jos saunaa käytetään ympäri vuoden. Lisäksi kannattaa miettiä, halutaanko saunaan juokseva vesi ja suihkutilat.

Oleskelutilat ja pukuhuoneet lisäävät saunan käyttömukavuutta. Näihin tiloihin voi sijoittaa mukavia istuimia, pöytiä ja mahdollisesti myös takan, joka luo tunnelmaa ja lisää tilan monikäyttöisyyttä. Myös valaistus on tärkeä osa saunan varustelua; himmennettävät valot ja luonnonvalo luovat rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin.

Rakennusprosessin hallinta on avain onnistuneeseen lopputulokseen. On tärkeää, että kaikki tarvittavat luvat ja tontin valmistelut ovat kunnossa ennen rakentamisen aloittamista. Hyvä suunnittelu ja aikataulutus varmistavat, että projekti etenee sujuvasti ja valmistuu ajallaan.

Yhteenveto

Hirsipihasaunan rakentaminen on projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja oikeiden materiaalien valintaa. Oikean hirren valinta, saunan varustelu ja rakennusprosessin hallinta ovat avainasemassa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. Meidän Kuusamo-myyjämme ovat valmiina auttamaan sinua kaikissa näissä vaiheissa, jotta voit nauttia tunnelmallisista löylyistä omassa pihasaunassasi.

Hirsi on kestävä, ekologinen ja terveellinen valinta, joka tarjoaa miellyttävän saunomiskokemuksen sukupolvelta toiselle. Valitsemalla aidon pohjoisen puun, teet kestävän ja pitkäikäisen valinnan, joka palvelee sinua ja perhettäsi vuosikymmeniä. Tilaa nyt esitteemme ja aloita hirsipihasaunan suunnittelu!