Helsinkiläinen lapsiperhe toteutti unelmansa ja pääsi nauttimaan ikioman hirsitalon lämmöstä. Tehtaan suojissa rakennettu valmistalo hurmasi helppoudellaan – koti kohosi muuttovalmiiksi puolessatoista viikossa.

Helsinkiläisen Hanna Korjuksen pitkäaikainen haave toteutui kesäkuussa, kun hän pääsi perheineen muuttamaan omaan hirsitaloon.

– Hirsitalo on ollut unelmamme oikeastaan aina. Meitä viehättävät erityisesti vanhat hirsitalot, mutta niitä ymmärrettävästi löytyy aika harvakseltaan täältä pääkaupunkiseudulta.

Hanna törmäsi sattumalta Valmis Kuusamo -mallistoon ja tykästyi ajatukseen tehtaan suojissa valmistetusta talosta. 97-neliöiseen hirsitaloon on fiksun pohjaratkaisun myötä mahdutettu kolmen makuuhuoneen lisäksi avara tupakeittiö ja kylpyhuone saunoineen.

– Sisätiloissa valmiiksi rakennettu talo lämmitti mieltä, kun olen katsellut ulkona vesisateen armoilla olevia rakennusprojekteja. Tilaa voisi lapsiperheessä varmasti aina olla enemmänkin, mutta talo on kooltaan täysin toimiva meidän tarpeeseemme. Talossamme on ullakkovaraus, ja sinne olisi tarkoitus tehdä myöhemmin lisää säilytystilaa.

Valmis Kuusamo 97M olohuone. Seinissä on kuultava käsittely, joten puun syyt näkyvät hienosti.
Lapsiperheessä voisi tilaa olla aina enemmän, mutta hirsikodin 97 neliöön on saatu Hannan perheelle toimivat tilat.

Ekologista asumista

Hirsitalossa Hannaa kiehtoo ennen kaikkea hengittävä, luonnollinen materiaali sekä asumisen ekologisuus. Valmis Kuusamo -talotoimitukseen sisältyy vakiona maalämpö, joka yhdessä energiatehokkuuden kanssa tuottavat jatkuvaa säästöä.

– Se, että talossa on vain yksi koko ajan nähtävillä oleva seinärakenne, tuntuu turvalliselta ratkaisulta. Puiset seinäpinnat tuovat kotiin myös lämpöä ja kaikki vieraamme ihastelevatkin ensimmäisenä talon sisällä olevaa puun tuoksua.

Makuuhuoneessa onn erikoinen musta kehikkoinen sänky.
Hirsikodissa puupinta on jätetty näkyviin, se rauhoittaa ja on yksinkertaisesti kaunis.

Hannan perheen tontin rajallinen koko aiheutti tiettyjä vaatimuksia talomallille. Valmis Kuusamo M97 -talomallissa on kaksi sisäänkäyntiä samalla puolella taloa, kuten Hanna oli haaveillutkin. Talo saatiin näin sijoitettua ihan tontin reunaan ja vielä kun terassia vähän muokattiin alkuperäisestä, yhtenäistä piha-aluetta jäi enemmän.

– Taustalla on ihan käytännön ratkaisu. Meillä on 2- ja 7-vuotiaat lapset, joten tuntui arkea helpottavalta, että ulos mennään aina samalle puolelle taloa.

Valmis Kuusamo 97M ulkokuva. Koti on totetuttu pienelle tontille.
Sisäänkäynnit on sijoitettu molemmin puolin terassia.

Talopaketti pystyyn pikavauhtia

Valmis Kuusamo -talot valmistuvat tehtaassa rivakasti, ja tilauksesta voidaan päästä talon pystytykseen jopa viidessä kuukaudessa. Tästä vauhti vain kiihtyy – kun perustukset ja vesikatto on tehty valmiiksi, talomoduulien saapumisen jälkeen viimeistelytöihin menee enää nelisen viikkoa. Hannan perheen taloprojektia hidasti rakennuslupa-asioiden vireille saaminen ja lupaa jouduttiin lopulta odottelemaan yli puoli vuotta. Talotoimitustakin jouduttiin jo kertaalleen siirtämään, että lupa-asiat saatiin kuntoon.

–  Talon pystytys sujui uskomattoman nopeasti. Talopaketti tuli toukokuun alussa ja puolitoista viikkoa myöhemmin talo oli valmistajan puolesta valmis. Jouduimme odottelemaan tovin vesiliittymää kaupungilta, mutta pääsimme muuttamaan kuitenkin jo kesäkuun puolivälissä, Hanna kertaa.

– Rakennusluvan pitkän odottelun jälkeen kaikki tapahtuikin yhtäkkiä vauhdilla. Oli hieno nähdä, kuinka nopeasti talo tuli valmiiksi.

Kuva keittiöstä, jossa Hanna on leipomassa.
– Eniten vietämme aikaa valoisassa ja avarassa tupakeittiössä, Hanna kertoo.

Helppous yllätti

Hanna sai perheineen huomata, että Valmis Kuusamo on todella nimensä veroinen. Tehdasvalmisteinen taloprojekti on ennustettava niin kustannusten kuin työmäärän puolesta, eikä siihen oikeastaan mahdu usein rakennusprojekteihin yhdistettäviä yllättäviä lisäkuluja.

– Talo tehdään tehtaan suojissa pintoja, keittiötä ja kylpyhuonetta myöten valmiiksi. Sisustusvalintojen sekä aivan rakentamisen alkuvaiheeseen kuuluvien liittymien ja sorapatjan lisäksi teimme itse oikeastaan vain jonkin verran suojaus- ja siivoustöitä. Muutimme tontin koon vuoksi hieman terassin rakennetta, joten teimme myös lisäämämme terassinkaiteet, summaa Hanna.

– Parasta kodissamme on tunnelma. Melkein joka ilta ihmettelemme, onko tämä talo oikeasti nyt meidän. Eniten vietämme aikaa valoisassa ja avarassa tupakeittiössä, mutta väliaikaisen vuokra-asunnon jälkeen oma makuuhuone tuntuu kyllä ihan mahtavalta luksukselta. Tärkeintä on kuitenkin se, että kaikki on toiminut hyvin ja olemme olleet tyytyväisiä tekemiimme valintoihin.

Valmis Kuusamon pystytyspäivä

Valmis Kuusamo -työmaalla tapahtuu pystytyspäivänä nopeasti ja paljon! Kuvasimme Hannan perheen Valmis Kuusamo 97 M -hirsikodin pystytyspäivän tapahtumia. Katso alla olevalta videolta, kuinka aamulla tontilla on vain vesikatto perustusten päällä, ja iltapäivällä hirsikotiin pääsee kävelemään jo sisälle!

Pystytyspäivän jälkeen Valmis Kuusamo -hirsikoti on muuttovalmis noin neljän viikon kuluttua.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lue lisää Valmis Kuusamosta

Valmis Kuusamo -palvelua varten olemme yhdistäneet osaamisemme Kiiruna Talot Oy:n kanssa. Valmis Kuusamo -malliston toteutuksesta vastaa ja tilaajan sopimuskumppanina toimii Kiirunat Talot Oy. Lue lisää Valmis Kuusamoista: Muuttovalmiit hirsitalot.

Tutustu muuttovalmiiden hirsitalojen Valmis Kuusamo -mallistoon.

Ota yhteyttä alueesi Kuusamo-myyjään

Kuusamo-myyjämme auttavat sinua mielellään ja vastaavat kysymyksiisi. Ota yhteyttä sinua lähimpään Kuusamo-myyjään!