Olet tässä:   Etusivu / Yritys / Uutiset / Uutinen Mallihaku

Ajankohtaista

Kuusamo Hirsitalot ja Pölkky Oy toteuttamassa Euroopan suurinta puukerrostaloa

26maalis

Vuoden 2015 Vantaan asuntomessuille rakennetaan Euroopan suurin puukerrostalo

Pölkky Oy toimittaa rakennuskohteeseen tarvittavan puumateriaalin aina sahatavarasta liimapuuhun ja Kuusamo Hirsitalot Oy vastaa kohteen runkorakenteiden työstöstä. Koskinen Oy ja VVR Wood Oy kokoavat kuusamolaisyritysten valmistamista aihioista kohteessa tarvittavat puuelementit. Rakennuttajina toimivat Suomen Vuokrakodit Oy ja TA-Asumisoikeus Oy ja pääurakoitsijana Rakennusliike Reponen Oy. Puukerrostalon arkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy:n käsialaa.

Aurinkoenergiaa hyödyntävän puukerrostalon äänieristys- ja paloturvallisuusratkaisut ovat hyvin korkealuokkaisia. Rakennuksessa käytetään samaa vesisumuun perustuvaa Marioff Corporationin sammutusjärjestelmää kuin Suomessa rakennetuissa luksusristeilijöissä.

Pölkyn toimitusjohtaja, Jouko Virranniemi uskoo että puukerrostalorakentaminen yleistyy Suomessa vauhdikkaasti. Virranniemen mukaan Pölkyn investoinnit liimapuun valmistukseen ja sen jatkojalostukseen sekä rakennuskomponenttien ja sahatavaran tuotantoon ovat vahvistaneet Pölkyn ja Kuusamo Hirsitalojen mahdollisuutta vastata puurakentamisen kasvavaan kysyntään sekä laadullisesti että määrällisesti.