Olet tässä:   Etusivu / Yritys / Uutiset / Uutinen Mallihaku

Ajankohtaista

Hirsitalokortteli Kuusamon keskustaan

13touko

Kuusamon kaupungin kaavoitusosasto otti edelläkävijän roolin

Kuusamo Hirsitalot toimittaa viisi hirsirunkoista paritaloa Kuusamon keskustan Toranginmäelle, jonne Kuusamon kaupunki kaavoitti kokonaisen hirsitalokorttelin. Rakennustyöt käynnistyivät syksyllä 2011 ja ensimmäinen paritalo valmistui vajaassa neljässä kuukaudessa!

Talot ovat ekologisuudessaan huippuluokkaa. Runkomateriaalina on yksiaineinen ja hengittävä, 230 mm vahva lamellihirsi. Yläpohjaeristeenä on Ekovilla-puukuitueriste ja tuulensuojana ekopaperi. Kiinnostus keskustahirsitalohin on ollut suurta ja arvostettujen hirsirakennusten edullisuus on yllättänyt asiakkaat: korkeatasoisilla materiaaleilla viimeisteltyjen kolmioiden velaton myyntihinta on vain 2300 euroa/m2!. Hintaan sisältyy myös auotokatospaikka.

Sokerina pohjalla ovat rakennusten superedulliset lämmityskulut. Talot on liitetty Kuusamon Energia- ja Vesiosuuskunnan  kaukolämpöverkkoon,  joka tarjoaa Suomen edullisinta kaukolämpöenergiaa. Kuusamossa kaukolämmön pääaiallisena energilähteenä on paikallisen Pölkky Oy:n tuotannossa syntyvät sivutuotteet: kuorike ja hake. Rakennukset ovat kiinnostaneet myös ahkerimpia Kuusamossa kävijöitä - ajomatka Rukan rinteille on vain 20 min!

Paritalojen rakentajana toimii hirsirakentamiseen erikoisosaaja, kuusamolainen Rakennus Top Oy. Huoneistojen myyntiä hoitaa LKV Saaga.